Projecten

Vrijstaande woning hartje centrum Enkhuizen

In 2019/2020 zijn wij de uitdaging aangegaan om in het centrum van Enkhuizen, op vervuilde grond, een unieke woning te bouwen waarin het grote raam in de voorgevel (2x4,5m) het uitzicht op de Zuiderkerk tot diep in de woning terug laat komen.

Deze woning in het kort…

  • Duurzaam houtskeletbouw
  • Vide met 4,5 meter hoog raam
  • Fundering op maaiveld
  • Bouwperiode: 7 maanden
  • Richtprijs: Op aanvraag
  • Braziliaans metselwerk
Wilt u ook zo'n woning?

Een stuk grond stond al jaren te koop in het hartje van Enkhuizen en er zijn mede vanwege de vervuilde grond en hoge archeologische waarde veel plannen gesneuveld. Na goed overleg met de gemeente en welstand is het de opdrachtgever, een ontwerper uit Enkhuizen, en architect Tom Valks samen met Henver gelukt om de bouwvergunningen rond te krijgen voor dit bijzondere huis in het oudste deel van Enkhuizen. Al vanaf het begin is Henver betrokken geweest bij de realisatie van deze woning. De opdrachtgever wilde heel graag het zicht van de Zuiderkerk tot diep in de woning terug laten komen doormiddel van een groot raam en een vide. Een raam van 4,5 meter hoog en 2 meter breed in combinatie met een vide en een doorlopende dakkapel, was natuurlijk een uitdaging! Henver is de uitdaging maar wat graag aangegaan en het resultaat mag er zijn!

De woning is in een duurzaam houtskeletbouw systeem gerealiseerd en hierdoor stond de basis van het huis al na twee dagen! Naast het grote kozijn in de voorgevel bevindt zich Braziliaans metselwerk waarachter een kozijn is geplaatst, waardoor het licht als het ware gefilterd binnenkomt, en ‘s avonds de woning een bijzonder aanzien geeft. De bestaande schuur hebben we in dezelfde stijl van het huis opgeknapt, waardoor er een consistent geheel ontstaat in het straatbeeld.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden?
We maken graag vrijblijvend kennis!